De ideale skincare routine met gezichtsolie

Toegegeven: het is even wennen als je voor het eerst met gezichtsolie begint. Zeker
wanneer je een serum of crème gewend bent. Maar wedden dat je niet meer anders wil als je eenmaal natuurlijke gezichtsolie hebt geprobeerd? In dit artikel leggen we je uit hoe je gezichtsolie toepast in jouw skincare routine (en hoe je huid daar van gaat stralen!).

Ochtendroutine met gezichtsolie 

Terwijl je slaapt is je huid hard aan het werk. ’s Nachts heeft je huid tijd om te herstellen én om afvalstoffen uit te scheiden. Dit gebeurt ook via je poriën. Misschien voel je dit als je wakker wordt aan een vettig laagje op je huid. Dit is overtollig talg dat zich in de nacht heeft opgehoopt. Om de dag stralend te starten, reinig je je huid elke ochtend. Dit kan met een cleanser die jij prettig vindt; een milk, foam of een olie. Na het reinigen zijn je poriën weer schoon en kunnen actieve werkstoffen uit skincare veel beter worden opgenomen. Here
comes in Haya Natural Face Oil! Breng twee tot vijf druppels Natural Face Oil aan op je schone, droge gezicht en masseer de olie met opwaartse bewegingen in de huid. Neem ook je hals en decolleté mee. Heb je van nature een vette huid? Dan zullen twee tot drie druppels voldoende zijn. Wanneer je een droge of vochtarme huid hebt, kan je zelfs meer dan vijf druppels gebruiken. Dat kan je huid prima hebben! Voor een stralende, gehydrateerde huid heeft jouw huid na de gezichtsolie niets meer nodig, behalve natuurlijk SPF.

SPF tegen vroegtijdige huidveroudering
De zon en haar schadelijke UV-stralen zijn boosdoener nummer één als het om vroegtijdige huidveroudering gaat. Je huid elke dag beschermen met SPF voorkomt dat je huid tekenen van huidveroudering laat zien, zoals pigmentatie, dehydratatie en rimpeltjes. Breng een laagje SPF óver Natural Face Oil aan om je huid dagelijks te beschermen. Samen met de beschermende antioxidanten uit Natural Face Oil ben je met SPF optimaal beschermd tegen de schadelijke invloeden van UV-straling.

Gezichtsolie en make-up: een prima combinatie 

Dat gezichtsolie zich moeilijk laat combineren met make-up is een fabeltje. Sterker nog: je kan Haya Oil Natural Face Oil heel goed als primer onder je make-up gebruiken. Omdat we geen vettige oliesoorten gebruiken die op de huid blijven liggen, laat Natural Face Oil je huid niet glimmen en zal make-up juist beter blijven zitten. Laat de olie wel twee minuten intrekken voordat je met make-up aan de slag gaat. Zo kan je prettiger werken en is de huid niet te glad.

Avondroutine met gezichtsolie

Ook – of misschien wel: júist – in de avond is een hydraterende, natuurlijke gezichtsolieheerlijk voor je huid. Na een dag waarop je huid is blootgesteld aan externe factoren als UV-straling, pollution en blauw licht is het fijn om je huid tot rust te laten komen en te herstellen. Dit begint met het grondig maar mild reinigen van je huid. Door je huid elke avond goed schoon te maken, maak je de huid vrij van bacteriën, make-up en vuil. Hierdoor neemt je huid de actieve stoffen uit gezichtsolie beter op en kan het product veel effectiever zijn werk doen. Breng Natural Face Oil na het reinigen aan op een droog gezicht. In de avond mag je
best wat royaler te werk gaan; je huid kan de hydratatie en het herstel goed gebruiken. Breng vijf tot acht druppels aan op je gereinigde gezicht en neem rustig de tijd om de olie in te masseren. Werk in opwaartse bewegingen en vergeet ook nu je hals en decolleté niet. Tip: breng de olie vijf tot tien minuten voordat je gaat slapen aan. Zo wordt je hoofdkussen niet vettig.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.