Waarom 100% natuurlijke olie de beste keuze voor jouw huid is

Pure, natuurlijke ingrediënten en juist géén chemische toevoegingen als uitdrogende alcohol, parfum en parabenen. Bij Haya Oil geloven wij dat dit het geheim is van een mooie, stralende huid. Niet voor niks combineren wij alleen plantaardige oliesoorten in Natural Face Oil, onze 100% natuurlijke gezichtsolie voor alle huidtypen. In dit artikel gaan we dieper in op de zes oliesoorten die we hebben geselecteerd, en waaróm we die hebben gekozen. Kleine spoiler: ze doen allemaal iets anders voor je huid en laten je gezicht stuk voor stuk stralen!

 Waarom natuurlijke skincare?

De keuze voor 100% natuurlijke skincare maak je vaak heel bewust. Misschien heb je een gevoelige huid en wil je je huid zo mild mogelijk behandelen. Of wil je niks triggeren met uitdrogende alcohol en parfum en zo je huid langer mooi, gezond en jong houden. 100% natuurlijke skincare bevat meestal ingrediënten die zacht zijn voor de huid en vol vitamines, mineralen, antioxidanten, omega-vetzuren en polyfenolen zitten. Precies wat je huid nodig heeft! Haya Oil Natural Face Oil is vrij van chemische toevoegingen en samengesteld met uitsluitend natuurlijke, plantaardige ingrediënten.

 Dé zes belangrijkste ingrediënten van Natural Face Oil

Om je huid in balans te brengen, te hydrateren, beschermen en langer glad en soepel te houden, hebben we lang gezocht naar de ideale samenstelling van plantaardige oliesoorten. We wilden dat de olie voedend zou zijn, maar niet vettig. En dat de olie een mooie glow zou geven, zonder je te laten glimmen. Na een jarenlang proces van ontwikkelen en testen, kwamen we uit op een samenstelling van amandelolie, arganolie, rozenbottelolie, avocado- olie, olijfolie en vitamine E-olie.

Amandelolie

Amandelolie is een niet-vettige oliesoort die bomvol vitamine A, B1, B2, B6 en E, zink en essentiële vetzuren zit. Niet alleen werkt amandelolie hydraterend, ook wordt de olie geroemd om zijn herstellende eigenschappen. Zo kun je een geïrriteerde, jeukende of verbrande huid goed behandelen met amandelolie.

 Arganolie

Of je nu een droge of vette huid hebt, last van acne of rimpeltjes hebt: met arganolie kan je nooit de mist ingaan. Deze oliesoort wordt traditioneel geproduceerd in Marokko en heeft heel wat benefits voor je huid. Zo houdt arganolie goed vocht vast, herstelt het de huidbarrière en werkt de olie helend en zuiverend op een huid die last heeft van eczeem of acne. Arganolie bevat enorm veel stofjes die je huid goed doen: omega 6-vetzuren, vitamine E, polyfenolen, squaleen en sterolen.

 Rozenbottelolie

Deze olie zit vol antioxidanten (vitamine C en E) en essentiële vetzuren die de huid
beschermen, zacht maken en vochtbindend werken. Ook wanneer je je doffe teint een boost wil geven, is rozenbottelolie een uitstekende keuze. De vitamine C verheldert de huid en kan hyperpigmentatie verlichten.

 Avocado-olie

Avocado-olie is een rijke, volle oliesoort die punten scoort op het gebied van hydratatie. De antioxidanten en vitaminen in avocado-olie gaan droogheid, roodheid en irritatie tegen en bieden verlichting bij eczeem en psoriasis. Ook kan avocado-olie wondjes sneller laten herstellen. Je vindt veel omega 3-vetzuren, vitamine A, C, D en E, lecithine en kalium in avocado-olie.

 Olijfolie

Wist je dat de (gezonde) voordelen van olijfolie ook gelden voor je huid? De combinatie van uitzonderlijk hoge concentraties onverzadigde vetzuren en verschillende vitamines maakt olijfolie een hydraterende, beschermende huidolie die je ook nog eens een gezonde glow geeft. Met olijfolie bescherm je je huid tegen invloeden van buitenaf, gezien de antioxidante werking van deze lichte olie. Tot slot staat olijfolie erom bekend ontstekingsremmend en bacteriedodend te werken. Een goede keuze voor de onzuivere huid, dus.

 Vitamine E 

Voor extra bescherming en hydratatie voegden we vitamine E toe aan Natural Face Oil. Vitamine E werkt – vooral in combinatie met vitamine C, een antioxidant dat je ook in onze olie vindt – krachtig tegen pigmentatie en kan de huid sneller doen herstellen. De beschermende functie van vitamine E zorgt dat je huid de hele dag is opgewassen tegen schadelijke externe factoren, zoals pollution. Onmisbaar ingrediënt!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.